Anticonceptie
FeaturedOnderzoek naar een geneesmiddel dat wordt ontwikkeld voor langdurige anticonceptie.
- Gender
- Male or female
- Age
- 18-99 years
Medicijnen testen is een van de laatste stappen voordat een nieuw geneesmiddel op de markt komt. Alvorens men de werking van nieuwe medicijnen test bij gezonde proefpersonen, is er al jaren onderzoek gedaan. Hierdoor kan men eventuele risico's en bijwerkingen als gevolg van een medicijnenonderzoek goed inschatten.
Het testen van medicijnen heeft als doel om ervoor te zorgen dat geneesmiddelen veilig en effectief zijn voordat ze aan patiënten worden voorgeschreven. Door zorgvuldige tests uit te voeren, kan men een beter beeld krijgen van de mogelijke voordelen en risico's. Dit is belangrijk om de gezondheid en het welzijn van de patiënten te beschermen en vertrouwen op te bouwen in de geneesmiddelenindustrie en de medische sector in het algemeen.
In Nederland kunnen vrijwilligers, waaronder patiënt vrijwilligers en (betaalde) proefpersonen, op diverse onderzoekslocaties medicijnen testen. Sommige medicijnonderzoeken vinden plaats in een universitair medisch centrum, andere in een klinisch onderzoekscentrum. Deze onderzoekscentra, waaronder bijvoorbeeld PRA Health Sciences, QPS en het CHDR, zijn vooral gespecialiseerd in zogeheten 'fase 1 studies'. In deze fase worden nieuwe medicijnen getest, onder zeer strikte controle, bij groepen gezonde vrijwilligers.
Onderzoek naar een geneesmiddel dat wordt ontwikkeld voor langdurige anticonceptie.
Binnenkort start er bij het onderzoekscentrum van SGS te Edegem (B) een studie ter behandeling van leververvetting.
Studie ter behandeling van de griep.
Het proces om deel te nemen aan een medicijnonderzoek bestaat uit een aantal stappen. Zodra je een onderzoek hebt geselecteerd op de overzichtspagina, dien je allereerst te voldoen aan de gestelde criteria. Deze criteria vind je op de informatiepagina. Voldoe je aan deze criteria, dan kun je je interesse kenbaar maken bij het onderzoekscentrum. Zij zullen vervolgens meer informatie verschaffen met betrekking tot het medicijnonderzoek. Bijvoorbeeld wat er precies wordt onderzocht tijdens het onderzoek, welke medicijnen je gaat testen en wat de eventuele bijwerkingen zijn. Mocht je vervolgens besluiten om deel te willen nemen, dan zul je medisch gekeurd worden. Hierbij wordt gekeken of je lichamelijk gezond bent om veilig aan het medicijnonderzoek te kunnen deelnemen. Na de medische keuring word je ingepland in een van de onderzoeksgroepen en gaat het onderzoek van start.
Heb je inmiddels interesse gekregen om ook medicijnen te testen? Op de website van Medians vind je een overzichtelijke lijst van onderzoeken waaraan je kunt deelnemen. Het is hierbij niet nodig om een account aan te maken. Mocht je een medicijnonderzoek hebben gevonden waaraan je wil deelnemen, dan kun je direct je interesse kenbaar maken bij het onderzoekscentrum.
Heb je nog andere vragen die je niet terug kan vinden op onze informatiepagina? Neem dan gerust contact met ons op. Medicijnen testen is dankbaar werk waarvoor je een mooie vergoeding ontvangt.
Alle medische onderzoeken overzichtelijk op een rij, eenvoudige filtering, zeer gebruiksvriendelijk.
Bij Medians hoef je geen account aan te maken om in te loggen. Toegankelijk voor iedereen!
Met de map functie vind je altijd snel een onderzoek bij jou in de buurt.
Heel eenvoudig! Op elke onderzoekspagina vind je 'Ik wil meedoen'. Vul je gegevens in en wij sturen deze voor jou automatisch door naar het juiste onderzoekscentrum.
Meedoen aan een onderzoek naar een nieuw medicijn kan soms risico's met zich meebrengen, omdat nog niet alle effecten bekend zijn. De onderzoeker van het betreffende onderzoekscentrum zal je dit uitleggen.
Maximaal aan één onderzoek tegelijk en er moet 3 maanden tussen twee onderzoeken zitten.
Meestal binnen één maand na het afronden van het onderzoek.
Ja, bij vrijwel alle onderzoekscentra krijg je een reiskostenvergoeding. Hier hoef je geen belasting over te betalen.