Griep onderzoek
FeaturedStudie ter behandeling van de griep.
- Smokers
- Gender
- Age
- 18-55 years
Een klinisch onderzoek, klinische studie of ‘clinical trial’ is het testen van een nieuwe behandeling of nieuwe geneesmiddelen op gezonde vrijwilligers. Als een nieuwe behandeling of een nieuw middel in de laatste fase van ontwikkeling is, wordt er soms klinisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen uitgevoerd. Hier wordt gekeken wat voor (neven)effecten het nieuwe middel heeft op mensen. Zo wordt besloten of een middel of behandeling veilig de markt op kan. Voor zulk onderzoek zijn vrijwilligers nodig. Daar komt Medians om de hoek kijken! Op onze website bieden wij een uitgebreid overzicht van lopende onderzoeken waarbij vrijwilligers nodig zijn. Jij kunt je aanmelden voor één van deze onderzoeken. Lees verder of bekijk de lopende onderzoeken.
Ook jij kunt deelnemen aan een van de klinische tests die Medians aanbiedt. Als je dit doet, draag je niet alleen een steentje bij aan de medische wetenschap, maar doe je ook iets goeds voor je portemonnee! Het medisch vakgebied groeit constant en is altijd op zoek naar vrijwilligers. De hulp die je als vrijwilliger biedt, wordt dan ook enorm gewaardeerd. En daarbij hoort een vergoeding. Deze vergoeding verschilt per onderzoek afhankelijk van de duur, intensiteit en andere factoren, maar is altijd beschikbaar voor vrijwilligers.
Studie ter behandeling van de griep.
Studie ter behandeling van longaandoeningen, waarbij de studiemedicatie via een inhalator (puffer) zal worden toegediend.
Binnenkort start er bij het onderzoekscentrum van SGS te Edegem een studie ter behandeling van leververvetting.
Er zijn veel redenen om je aan te melden als vrijwilliger voor klinisch onderzoek. Uiteraard is de belangrijkste reden: het bijdragen aan de wetenschap. Wie weet hoeveel mensen worden geholpen door een nieuw medicijn waaraan jij hebt bijgedragen! Bovendien staat er tegenover elk onderzoek een mooie vergoeding voor vrijwilligers. Medians heeft altijd lopende onderzoeken van verschillende duur en intensiteit. Je kunt het aanbod gratis bekijken zonder een account aan te maken. Als je een passend onderzoek hebt gevonden, kun je je aanmelden. De medische instantie neemt dan binnen twee weken contact met je op voor een uitgebreide screening.
Alle medische onderzoeken overzichtelijk op een rij, eenvoudige filtering, zeer gebruiksvriendelijk.
Bij Medians hoef je geen account aan te maken om in te loggen. Toegankelijk voor iedereen!
Met de map functie vind je altijd snel een onderzoek bij jou in de buurt.
In Nederland en België moet medisch-wetenschappelijk onderzoek voldoen aan strenge eisen. Voordat een onderzoek van start gaat, moet dit worden goedgekeurd door een medisch-ethische toetsingscommissie. Deze commissies worden uitgekozen voor de CCMO (Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek) met oog op de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen, ook bekend als de WMO. Kortom: voordat klinische tests uitgevoerd worden, wordt er uitgebreid gekeken of dit wel op een veilige, ethische manier mogelijk is. Ook tijdens het deelnemen word je als vrijwilliger continu gemonitord. Hoe dat gaat, is afhankelijk van het soort onderzoek waaraan je deelneemt. Bij een interventieonderzoek is dit bijvoorbeeld anders dan bij een observationeel onderzoek. Maar je kunt er hoe dan ook zeker van zijn dat de instantie en de betrokken commissies alles doen om jouw veiligheid als vrijwilliger voorop te stellen!
Heel eenvoudig! Op elke onderzoekspagina vind je 'Ik wil meedoen'. Vul je gegevens in en wij sturen deze voor jou automatisch door naar het juiste onderzoekscentrum.
Meedoen aan een onderzoek naar een nieuw medicijn kan soms risico's met zich meebrengen, omdat nog niet alle effecten bekend zijn. De onderzoeker van het betreffende onderzoekscentrum zal je dit uitleggen.
Maximaal aan één onderzoek tegelijk en er moet 3 maanden tussen twee onderzoeken zitten.
Meestal binnen één maand na het afronden van het onderzoek.
Ja, bij vrijwel alle onderzoekscentra krijg je een reiskostenvergoeding. Hier hoef je geen belasting over te betalen.
Wil jij meedoen aan een onderzoek via Medians? Bekijk ons actuele overzicht van klinische tests, of lees voordat je deelneemt deze ervaringen van andere vrijwilligers. Je kunt ook onze informatiepagina bekijken. Hier kun je het antwoord op veelgestelde vragen terugvinden. Ook kun je er contact met ons opnemen als je een vraag hebt die onbeantwoord blijft.