Waarom proefpersoon worden?
Waarom proefpersoon worden?
-
Medisch onderzoek is erg belangrijk tijdens de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Door mee te doen aan onderzoeken werk je dus mee aan de geneesmiddelen van de toekomst.
-
Voor deelname aan medische onderzoeken ontvang je een mooie vergoeding, die je snel na afronding van het onderzoek krijgt uitbetaald.
-
Tijdens de onderzoeken is er voldoende vrije tijd die je zelf kunt invullen. Bijvoorbeeld door te studeren, een film te kijken of met andere deelnemers te socializen.
Hoe word ik proefpersoon?
Hoe word ik proefpersoon?
-
Heel eenvoudig! Op elke onderzoekspagina vind je 'Ik wil meedoen'. Vul je gegevens in en wij sturen deze voor jou automatisch door naar het juiste onderzoekscentrum.
-
Nee, de onderzoeken worden door verschillende onderzoekscentra uitgevoerd. Je vindt deze informatie terug op de verschillende onderzoekspagina's.
-
Maximaal aan één onderzoek tegelijk en er moet 1 maand tussen twee onderzoeken zitten.
Selectiecriteria
Selectiecriteria
-
Ja, je kunt je alleen aanmelden als je voldoet aan de gestelde leeftijdscriteria.
-
Voor onderzoeken waar gezonde proefpersonen voor gevraagd worden mag je niet al structureel medicijnen gebruiken.
-
Voor sommige onderzoeken is het toegestaan om te roken. Dit vind je terug in de criteria voor deelname van het onderzoek. Drugs (ook Cannabis) zijn nooit toegestaan!
Hoe zit het met vergoedingen?
Hoe zit het met vergoedingen?
-
Meestal binnen één maand na het afronden van het onderzoek.
-
Nee, Belgische belastingplichtigen hoeven geen belasting af te dragen over vergoedingen voor het meedoen aan medisch onderzoek.
-
Ja, bij vrijwel alle onderzoekscentra krijg je een reiskostenvergoeding. Hier hoef je geen belasting over te betalen.
Ik heb mij reeds aangemeld
Ik heb mij reeds aangemeld
-
Twee weken na jouw aanmelding nog niets vernomen? Neem dan direct contact op met het uitvoerende onderzoekscentrum. Deze gegevens vind je in onze bevestigingsmail van jouw aanmelding.
-
Geen probleem! In onze bevestigingsmail van jouw aanmelding vind je de contactgegevens van het onderzoekscentrum dat jouw onderzoek uitvoert. Neem even direct contact met hen op.
-
Dat kan altijd! Neem even contact op met het onderzoekscentrum jouw onderzoek uitvoert. Deze gegevens vindt je in de bevestigingsmail van jouw aanmelding die je van ons gekregen hebt.
Tijdens het onderzoek
Tijdens het onderzoek
-
Ja, dat mag. Daarnaast is in vrijwel alle onderzoekscentra Wi-Fi beschikbaar.
-
Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk, in overleg met de onderzoeksartsen.
-
Naast de vaste momenten van het onderzoek is er voldoende vrije tijd om te ontspannen. Er zijn TV's en spelcomputers, maar je kunt uiteraard ook studeren of bijvoorbeeld een boek lezen.
Risico's en bijwerkingen
Risico's en bijwerkingen
-
Onderzoek op mensen is gebonden aan zeer strenge regels. Etische Commissies houden toezicht op de bij ons aangesloten onderzoekscentra's.
-
Meedoen aan een onderzoek naar een nieuw medicijn kan soms risico's met zich meebrengen, omdat nog niet alle effecten bekend zijn. De onderzoeker van het betreffende onderzoekscentrum zal je dit uitleggen.
-
Er kunnen bijwerkingen optreden. Als deze al optreden blijft het veelal bij lichte klachten als misselijkheid, duizeligheid, lichte hoofdpijn. De onderzoeker van het betreffende onderzoekscentrum zal je dit uitleggen.
Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Wat gebeurt er met mijn gegevens?
-
Nee, wij slaan geen persoonlijke gegevens op met betrekking tot aanmeldingen. Wij sturen alleen jouw aanmelding automatisch door naar het betreffende onderzoekscentrum.
-
Alleen als je aangeeft om op de hoogte gehouden te worden van onze nieuwsbrief, slaan wij jouw naam, emailadres, geslacht en leeftijd op. Zo kunnen we onze nieuwsbrieven aan de juiste doelgroep blijven sturen.
-
Ja! Per 25 mei 2018 geldt voor alle landen binnen de EU de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook wij voldoen hieraan.